This existing mid Victorian terrace house had several cobbled together extensions on the rear of the property that created an unloved and disjointed overall feel.
1/5
Client
Claremont Terrace

Project Type
  • Residential
Discipline
  • Architecture
  • Interiors
Location
Surbiton, Surrey

Read More

The brief was to knock all of these down and rebuild the rear part of the house to create a more unified whole.

This included extending the ground floor kitchen across the full width of the property for a more pleasing relationship with the garden. At first floor level, the challenge was to increase the size of rooms as much as possible without impinging on the neighbours right to light.

One particular design decision for the first floor bathroom was to install a large skylight rather than a window in the wall which both have more privacy and freed up wall space for valuable storage.

Projects

Studio

Contact